Η ΠΥΡΟΣΤΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η Πυροστιά

Η Πυροστιά είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην περιοχή της Βραυρώνας. Η οικογένεια μας δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης από το 2012 έως και σήμερα, με κύριο μέλημά μας την άριστη ποιότητα και τις νόστιμες γεύσεις. Το κατάστημά μας μπορεί να φιλοξενήσει έως και 120 άτομα.

Σε εμάς θα βρείτε ποικιλία εδεσμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τα υλικά μας

Με γνώμονα την ποιότητα και την ασύγκριτη γεύση που θέλουμε να προσφέρουν τα πιάτα μας, χρησιμοποιούμε αγνά υλικά, τα οποία επιλέγονται καθημερινά. Όλα τα πιάτα που περιλαμβάνουν κρεατικά παρασκευάζονται από φρέσκα κρέατα. Τα λαχανικά μας είναι φρέσκα και το λάδι σε όλες τις παρασκευές και τις σαλάτες μας είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Οι πατάτες μας είναι κομμένες στο χέρι και για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε ηλιέλαιο. Τα θαλασσινά μας είναι βαθείας κατάψυξης. Εδρεύοντας στον τόπο όπου στην αρχαιότητα λάτρευαν το θεό Διόνυσο, το κρασί μας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από εξαιρετικό. Τρείς διαφορετικές ποικιλίες (λευκό – ροζέ – κόκκινο) από τοπικούς παραγωγούς για να διαλέξετε.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η τοποθεσία

Η Βραυρώνα αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και είναι γνωστή για τον ναό της Ταυροπόλου Αρτέμιδος, ο οποίος έχει δώσει το όνομά του στον σύγχρονο δήμο της ανατολικής Αττικής. Την εποχή του Θησέα (Εποχή του Χαλκού) η Βραυρώνα ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ερασίνου, ο οποίος λίγο πριν εκβάλλει στη θάλασσα τα νερά του διαμορφώνουν έλη με αποτέλεσμα η περιοχή να αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο του Natura 2000.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ

Photo story